Početnički vodič o vibratorima

Početnički vodič o vibratorima

Jesi li već upoznata s različitim vrstama vibratora? Od stimulatora klitorisa do stimulatora za oralni seks; pročitaj naš početnički vodič o vibratorima.


Svaka druga „vlasnica vulve“ posjeduje barem jedan vibrator, a ima i nekih znatiželjnih, pa vjerujemo da će i tebi doći trenutak kada ćeš htjeti odabrati svoj prvi vibrator.

Pošto čitaš ovaj tekst, možda se pitaš gdje započeti? Mi imamo sve što ti i tvoje tijelo trebate znati da započneš svoje putovanje prema seksualnom blagostanju.
Ako si možda već upoznata s ovakvim uređajima i želiš isprobati ovaj neodoljivi brand, te odabrati svoj drugi ili treći uređaj, jedva čekamo da upoznaš ove vrlo posebne modele.

Ako već koristiš vibratore u svojim samostalnim ili partnerskim seksualnim sesijama, eksperimentiranje s različitim tipovima stimulatora pomoći će ti u istraživanju osobnih afiniteta prema seksualnom zadovoljstvu.


Ovo je vodič o vibratorima dizajniran za osobe s vulvom i njihovu anatomiju užitka. Pa krenimo.


Što je vibrator?


Vibrator nije isto što i dildo. Dildo je dizajniran za penetraciju i najčešće ne vibrira. Vibratori pak vibriraju i dolaze u svim oblicima i veličinama. Također, ne služe samo za vaginalnu penetraciju – mnogo vibratora služi za vanjsku stimulaciju i istraživanje naših vanjskih erogenih zona!

To je razlog zašto su vibratori često kategorizirani prema području koje stimuliraju: vanjski, unutarnji i dualni.

 

Vrste vanjskih vibratora


Jesi li znala da više od 70% osoba s vulvom ne može postići orgazam bez vanjske stimulacije?


To je razlog zašto su ove vrste vibratora odličan izbor za prvu kupnju:  zagarantirano je da će ti donijeti užitak. Štoviše, mnogo osoba ponekad smatra penetraciju tijekom seksa neugodnom i bolnom, a ove igračke pridonose seksualnom istraživanju i bezbrižnom uživanju.


Vanjski vibratori dizajnirani su s ciljem da stimuliraju vanjske genitalije, odnosno vulvu (stidnicu). Zapamti, vulva obuhvaća venerin brežuljak, velike stidne usne, klitorisni glans i male stidne usne – a sve od navedenog postaje osjetljivo na dodir… na dobar način.

Klitoris je najčešće spominjana točka užitka za žene i osobe s vulvom pa se iz tog razloga mnogi seksualni uređaji fokusiraju na takvu vrstu stimulacije; bullet vibratori ili klitoralni vibratori solidan su odabir. Međutim, ostatak vulve ne bi trebao biti zanemaren – vulvalni vibratori (vulval vibrators) ili vibratori koji oponašaju jezik (tongue vibrators) osiguravaju da se to ne dogodi.


1. Bullet vibrator


Bullet je ultimativni uvod u vibratore namijenjen za početnike. Ovaj klasični, mini vibrator odličan je način da nadogradiš svoje sesije masturbiranja od korištenja prstiju do seksualnih pomagala. Iako se njegov kompaktni dizajn može učiniti diskretnim, precizna stimulacija klitorisa je sve osim toga. Dobro poznat po snažnom učinku, bullet vibrator pruža orgazme za kratke samostalne sesije ili tijekom partnerskog seksa.


Namijenjen za direktne i usmjerene vibracije na klitorisni glans, bulleti poput Surfera (The Surfer) pružaju priliku za igranje s pritiskom i različitim tehnikama podražaja klitorisa poput kružnog (orbiting) i preko odjeće (layering).

Eksperimentiranje s podražajima je važno jer nije svaki klitoris isti po pitanu veličine i osjetljivosti! Klitorisni poklopac koji štiti klitorisni glans može utjecati na naš doživljaj trenja i trljanja; direktan dodir može ponekad biti previše,
stoga korištenje vibratora preko donjeg rublja ili odjeće (layering) može biti manje intenzivno, a još više ugodno.


2. Klitorisni vibrator


Klitoris je jedini organ u cijelome tijelu čija je jedina funkcija užitak. Stoga apsolutno ima smisla da je on glavna stavka pri postizanju orgazma tijekom masturbacije ili partnerskog seksa; posebice tijekom spolnog odnosa, odnosno penetracije. Tek nekolicina osoba koje imaju vulvu mogu doseći klimaks kroz samu penetraciju te iz tog razloga želimo više od same klitorisne stimulacije; želimo se igrati i zabaviti, ne samo uspješno doseći orgazam!

Ova se vrsta vibratora osobito sviđa onima koji uživaju u stimulaciji klitorisa i područja oko njega, ali i onima koji žele podići užitak tijekom spolnog odnosa. Za vrijeme spolnog odnosa, a posebice u misionarskoj pozi, klitorisni vibratori lako pristaju između dva tijela bez puno prilagođavanja - privlačno, zar ne?


Maknemo li logistiku, stimulatori klitorisa pojačavaju stvari i anatomski. Uzmi u obzir činjenicu da je vidljivi dio klitorisa samo jedna četvrtina cijelog klitorisa, a kada se uzbudi cijela struktura nabrekne. Tako je, ne događa se to samo vlasnicima penisa! Kada klitoris postane erektivan (da, znamo), vanjski dio i stidne usne koje ga okružuju mogu postati punašnije i više osjetljive. Pronalazak vibratora koji se fokusira na klitorisni vršak i nosi vibracije do stidnih usana, poput Vatrogasca (The Firefighter), otkrit će ti vrlo ugodnu vrstu kombinirane senzacije.


3. Vibrator koji oponaša jezik (The Tongue Vibrator)


Želiš rekreirati oralni seks? Za obožavateljice i obožavatelje kunilingusa, vibratori koji oponašaju jezik imitiraju nježno (ili ne tako nježno) „lickanje“ po cijelom tijelu. Izgledom slični jeziku i ergonomski oblikovani da budu savitljivi - njihove razigrane vibracije su izvrsna alternativa za sve škakljivce – i mogu se koristiti na svakome.

Ove vrste rodno neutralnih igračaka dozvoljavaju eksperimentiranje u sobi s partnericom ili partnerom bez rodnih normi – sjajno! Vibrirajući vršak u obliku jezika preko tvoga tijela ili tijela tvoga partnera ili partnerice uvodi te u novi način eksperimentiranja s točkama užitka, posebice ako smatraš dodirivanje bradavica uzbuđujućim.

Vrhunski je savjet za poboljšanje realističnih senzacija s vibratorom poput Francuskog ljubavnika (The French Lover) dodavanje lubrikanta. Također možeš isprobati škakljanje tijekom seksa s laganim, jedva dodirujućim potezima po svome vratu ili po ušnoj školjci.


4. Vulvalni vibrator (The Vulva Vibrator)


Za ekspanzivniju vrstu stimulacije, isprobaj uređaj koji obuhvaća cijelu vulvu. Savršen za lagani „solo-seks“ (garantiramo da to postoji!), vulvalni vibrator potiče na svjesniju masturbaciju. Poput zagrljaja druge ruke među tvojim nogama, kreirani su da pristaju među stidne usne te masiraju njih, klitorisni glans i sami početak vaginalnog otvora u isto vrijeme.


Ova sveobuhvatna stimulacija omogućava grounding, tehniku masturbacije koja ima potencijal za višestruki orgazam. Organski oblik, poput Balerine (The Ballerina), znači da prirodno leži u tvome dlanu, no može biti korišten i bez uporabe ruku. Ako pak želiš da se partner ili partnerica uključe u tvoje vrijeme za sebe, oblik je također pogodan i za intuitivno korištenje.


5. Masažni vibrator (The Wand Vibrator)


Kada se spominju vrste vibratora za vaginalni i vulvalni užitak, jedan od najznačajnijih je vibrator koji je dobro poznat i kao masažer vrata u seriji Seks i grad. Masažni vibratori su uistinu otvorili put prema otvorenim razgovorima o činjenici da osobe s vulvom masturbiraju (očito!).

Vibrirajući uređaj toliko je svestraan koliko je i snažan, s drškom dovoljno dugom da može dohvatiti teško dohvatljive erogene zone poput međice (lat. perineum).
Često su oblika slična mikrofonu, a zaobljeni vrh pruža snažnu vanjsku stimulaciju. Imajući to na umu, ako koristiš dildo za penetraciju, onda masažni vibrator namješten na bazu može također imati neke pokrete – poput zamjenskog vibratora (jedina vrsta koja je sigurna!).


Pogled na žensku masturbaciju napokon se mijenja (juhu!), s pozitivnim napretkom užitka u seks tehnologiji koji stvara inovativnije i kreativnije dizajne za unaprjeđenje seksualnih iskustava za osobe s vulvom!

Sad kada smo se upoznali s osnovnim pojmovima, vrijeme je za upoznavanje s vrstama unutarnjih vibratora iz naše sljedeće blog objave!