Vrste unutarnjih vibratora

Vrste unutarnjih vibratora

Što se tiče vaginalnog užitka, važno je zapamtiti da ne trebaš ići preduboko. Prva trećina vagine sadrži 90% svojih živčanih završetaka pa već tu penetracija ima pravi stimulirajući učinak. Veličina nije bitna, već tehnika koju koristimo.


Unutarnji vibratori dolaze, bez obzira na to, u svim oblicima i veličinama – oni su puno više od same „unutra-i-vani“ radnje. Kao što je već spomenuto, veći dio klitorisa se ne vidi, nego se nalazi unutra i zapravo je zamotan oko vaginalnog zida.

Onda je vaginalna stimulacija zapravo i klitorisna?

Pogodi! Stalno spominjana G-točka također ima poveznicu s klitorisnom
strukturom! Stoga ako tražiš unutarnji užitak: vibrator za G-točku, vaginalni vibrator, rabbit vibrator i vibracijska jaja su pravi pogodak!


1. Vibrator za G-točku


Vibratori dizajnirani za G-točku masiraju prednji zid vagine, dio grube strukture koji može biti vrlo erogen – ponajviše zbog njegova bliskog kontakta s klitorisom! Ovo područje različito je za svakoga, a može i mijenjati poziciju – stoga se radi više o istraživanju G-točke nego o potrazi za x-om koji označava mjesto.

Iako mnogo žena i osoba s vulvom ne mogu postići orgazam kroz penetraciju, vibrator za G-točku jedan je od načina za samostalno eksperimentiranje i uživanje. Često dizajnirane da oponašaju položaj ruke odnosno prstiju, ovi unutarnji uređaji napravljeni su pod kutem su za lako umetanje u vaginu.

Masiranje tog područja uz stalnu brzinu i pulsiranje pokrenuti će ugodne senzacije koje mogu doprinijeti vaginalnom orgazmu kao i oplemeniti kontakt s vanjskim dijelovima vagine poput klitorisa.

Teniski profesionalac (The Tennis Pro), snažan, ali nježan vibrator za G-točku, može također biti korišten za dodirivanje vaginalnog ulaza ili za rast uzbuđenja s ciljem postizanja ugodnije penetracije. Vibracijska jaja jednako su svestrana i odlična su opcija za stalni pritisak pri umetanju.

Ako tražiš nešto što može vršiti obje radnje u isto vrijeme, multi-tasking rabbit vibrator daje novo značenje izrazu unutra-i vani.


2. Vaginalni vibrator


Unutarnji multi-tasker? Za one koje žele zaroniti malo dublje ili osjetiti dodatnu unutarnju stimulaciju, odaberite duže vibratore. Klasičan stil seksualnog uređaja, ako uživaš u seksu „p-unutar-v“. S obzirom da mnogo osoba s vulvom takav seks smatra bolnim – solo-istraživanje senzacija uz ovo pomagalo, nad kojim imaš potpunu kontrolu, može olakšati stvari.


Vaginalni vibrator sa zakrivljenim vrhom pružit će ti opciju stimuliranja G-točke ili
eksperimentiranja sa senzacijama malo dublje u blizini grlića maternice (lat. cervix). Rebrasti rubovi, poput onih na Romantičaru (The Romantic), pružat će zadovoljstvo i donjem dijelu vagine u isto vrijeme. Tako da, bez obzira na njegovu pomalo zastrašujuću dužinu, ove unutarnje vibracije nas uvode u dubine koje možemo istražiti.


3. Rabbit vibrator ili dualni stimulator (The Rabbit Vibrator or Dual Stimulator)


Još jedna od ikona vibratora je rabbit, imena inspirirana njegovim dizajnom; par zečjih ušiju koje masiraju klitorisni glans. Kao i svi proizvodi za užitak, rabbit vibrator dolazi u različitim oblicima i s različitim detaljima – no njegova glavna svrha je da poskočimo uz orgazam.


Da bi se ostvario i klitorisni i vaginalni orgazam u isto vrijeme, držak vibratora se umeće s ciljem repliciranja penetracije, dok zečje uši brzim pokretima dodiruju klitoris. Rabbit vibrator daleko je najprepoznatljiviji dualni vibrator zahvaljujući mainstream kulturi.


Međutim, njegova bi popularnost mogla biti to što oslikava zastrašujući dojam vibratora. Brandovima poput Smile Makers cilj je promijeniti trenutni pogled na vibratore i učiniti ih prijateljskim i raznovrsnim pomagalima za žene i osobe s vulvom u njihovom seksualnom blagostanju.


4. Svestrani vibrator (The Versatile Vibrator)


Uz dodatak dualnim stimulatorima, postoje također vibrirajući uređaji koji su dizajnirani za istraživanje užitaka na vulvi i u vagini. Vani ili unutra, ti biraš! Ako ti je korištenje vibratora ili masturbiranje za sada nepoznato, dobro je započeti s istraživanjem užitka koji ti inače najviše odgovara. Misliš da je unutarnja stimulacija prava stvar za tebe, ili možda preferiraš fokus na vulvu?

Elegantan dizajn poput Milijardera (The Billioner) može biti korišten kao bullet vibrator ili kao vaginalni vibrator u tvojim sesijama ljubavi prema sebi i svojoj seksualnosti. Svestranost osigurava da određena tehnika nije potrebna, već je sve u pružanju dobrog osjećaja!


5. Vibracijska jaja


Vibracijska su jaja, kao što možete pretpostaviti, vibratori u obliku jaja. Mali i diskretni, sličnih vibracija kao i bullet, ali puno fleksibilniji po pitanju izbora uživanja. Skoro svaki uređaj za seksualni užitak može biti korišten na vanjskim erogenim zonama, nema granice na kojim točkama na tijelu možemo voljeti osjećaj vibracije.

Većina dolazi uz malu petlju ili dršku za lako vađenje. Vibracijskim jajima često se upravlja putem upravljača, bežično ili drukčije. To ih čini savršenim izborom za masturbiranje bez korištenja ruku i puno truda - no i dalje uz prednosti
koje donosi užitak. Plus, mogu biti odlični za partnersku igru – posebice za parove u vezi na daljinu! Oni s više naprava mogu se koristiti putem web aplikacija.


Pogled na žensku masturbaciju napokon se mijenja (juhu!), s pozitivnim napretkom užitka u seks tehnologiji koji stvara inovativnije i kreativnije dizajne za unaprjeđenje seksualnih iskustava za osobe s vulvom!