Kako funkcioniraju menstrualne gaćice

Prije nego što krenemo na ono što te najviše zanima, a to je kako ustvari funkcioniraju menstrualne gaćice, najprije ćemo pojasniti što su to menstrualne gaćice.

WUKA menstrualne gaćice izgledaju i pružaju osjećaj normalnog uobičajenog donjeg rublja, a ustvari su nepropusne gaćice koje u potpunosti upijaju menstruaciju i ne propuštaju krvarenje. To znači da uz njih ne moraš nositi uložak, tampon ili menstrualnu čašicu. Dakle, možeš krvariti u njima, a one neće propustiti ni kapljice na tvoju odjeću!

Nepropusni slojevi sprječavaju da krv prođe kroz njih, ali istovremeno omogućuju protok zraka, što ih čini prozračnim. Upravo zbog toga gaćice sprječavaju znojenje, koje se događa kod korištenja uložaka, pogotovo u ljetnim mjesecima.  

Možeš ih nositi do 8 sati u komadu, no ti najbolje poznaješ svoj ciklus i količinu krvarenja. Modeli za lagano krvarenje upijaju kao 1-2 tampona, dok oni za obilno krvarenje upijaju kao 4 tampona.

Ima li Wuka rublje i druge namjene?

Da, ovo posebeno dizajnirano donje rublje može se koristiti u razne svrhe, od menstruacije do postpartum (postporođajnog) krvarenja, endometrioze i urinarne inkontinencije.

 

ODRŽAVANJE I PRANJE

 

Za najbolje rezultate, isperi svoje WUKA gaćice nakon korištenja, a potom ih operi u perilici rublja, dok pereš tamnu odjeću na 40°, BEZ OMEKŠIVAĆA. Nemoj stavljati Wuka menstrualne gaćice u sušilicu, jer ona može oštetiti materijale te tako utjecati na samo na upijanje, već i na dugotrajnost tvojih Wuka 😊

Antibakterijska svojstva pomoći će smanjiti miris i pojavu bakterija. Ipak, preporučljivo je promijeniti i oprati donje rublje ako osjetiš neugodan miris krvi.

Kako bi se uklonio bilo kakav miris s menstrualnih gaćica, razrijedi malo bijelog octa u tankom sloju vode 1:3 (taman toliko da prekrije donje rublje) i potopi ih 20 minuta. Zatim ih možeš staviti u pranje i dodati još malo octa u pranje, u omjeru 1:5. Ovo bi trebalo pomoći protiv bilo kakvog neugodnog mirisa menstrualnog rublja. Također možeš u pranju upotrijebiti nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru za dodatnu pomoć.

 

MOĆ SLOJEVA

 

Svaki par WUKA menstrualnih gaćica ima ušiven dio koji je poput super upijajućeg uloška, sastavljen od mnogo slojeva. Srednji slojevi upijaju i blokiraju krv, dok vanjski slojevi koji upijaju vlagu održavaju osjećaj sigurnosti i suhoće. Svaki od Wuka nepropusnih slojeva vrlo je prozračan kako bi se smanjili svi mirisi i mogućnost infekcije.

 

VISOKI UŠIVENI „ULOŽAK“

Sve Wuka menstrualne gaćice imaju ušiveni visoki i široki uložak za blokiranje curenja tekućina (i krvi i mokraće), a Basics Hipster je model s ekstra visokim ulošcima koji sežu sve do stražnjeg pojasa, što ih čini savršenima za siguran i bezbrižan san!

 

PROIZVODNJA I ODRŽIVOST

 

WUKA menstrualne gaćice ručno su pakirane u planet-friendly, biorazgradive i kompostirajuće vrećice od kukuruznog škroba.

Dizajnirane su i ručno pakirane u Velikoj Britaniji a proizvedene u Kini, u vrlo iskusnom timu koji proizvodi donje rublje za mnoge poznate brendove.

Naš proizvođač posjeduje ISO standard, BSCI (Business Social Compliance Initiative), Confidence in Textiles (testiranje na štetne tvari) i Walmart certifikat.

 

WUKINA MISIJA

Vjerujemo da našu planetu ne trebamo olako zanemarivati i ostavljati negativne posljedice za sobom. Također vjerujemo da pravedna i jednaka plaća nije stvar izbora. Surađujemo samo s dobavljačima koji su spremni surađivati ​​s nama na poboljšanju naše proizvodnje i koji su transparentni u pogledu zapošljavanja i zaštite okoliša. WUKA je osnovana s misijom koja u svojoj srži ima društvenu i ekološku odgovornost.

A sada je vrijeme da istražiš najbolje modele WUKA gaćica i pronađeš onaj pravi za sebe ovdje